Start | O nas | Nasi partnerzy | Wczasy odchudzające | Gabinety odchudzania | Centra rekreacji | Kontakt
2009-11-23 12:00:00
Mintaj pieczony z papryką

      Składniki:

70 dag filetów z mintaja, 2 cebule, 2 żółte papryki, 2 czerwone papryki, posiekana natka pietruszki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki wytrawnego białego wina wytrawnego, sól, biały pieprz.

Filety umyć, wysuszyć skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 – 15 minut.

Cebulę obrać , pokroić w krążki i przysmażyć z dodatkiem łyżki oliwy. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski.

Kawałki ryby ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego resztą oliwy. Obłożyć podsmażoną cebulą i papryką. Doprawić solą, pieprzem i skropić winem.

Pozostawić na około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Posypać posiekaną natką pietruszki.

 

 Zapobiega krwawieniu dziąseł

Wpływa na poprawę krążenia

Ma działanie przeciwnowotworowe

Stabilizuje poziom cholesterolu

Łagodzi bóle stawów

Wzmacnia system odpornościowy

Zmniejsza ryzyko chorób serca

Pomaga w utrzymaniu zdrowego staniu zębów, włosów oraz paznokci

 


 
START |  O NAS |  GABINETY ODCHUDZANIA |  WCZASY ODCHUDZAJĄCE |  CENTRA REKREACJI  |  AKTUALNOŚCI |  KONTAKT 
strony www, strona, internetowa, internetowe, serwer, serwery, hosting, projekty stron, bazy danych, portfolio kraków, portal, portale, wortal, wortale, pozycjonowanie, wypozycjonowanie, projektowanie stron www.