Start | O nas | Nasi partnerzy | Wczasy odchudzające | Gabinety odchudzania | Centra rekreacji | Kontakt
2009-07-05 19:00:00
Pstrąg z warzywami

     Składniki:

60 dag filetów z pstrąga, cebula, żółta papryka, czerwona papryka, 3 pomidory, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, bazylia, sól, pieprz


Filety z pstrąga opłukać, wysuszyć i skropić sokiem z cytryny.

Papryki pokroić w plastry, uprzednio usuwając gniazda nasienne. Cebulę obrać i drobno pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w dużą kostkę.

Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek a następnie podsmażać na niej cebulę, papryki oraz roztarty czosnek.

Za pomocą pozostałej oliwy z oliwek natłuścić płytką formę do pieczenia, nałożyć kawałki ryby, na niej podsmażone warzywa i pokrojone pomidory. Doprawić pieprzem oraz solą, a następnie przykryć z wierzchu folią i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Piec przez ok. 20 minut w temp. 180°C.

Można podawać z ziemniakami i zieloną sałatą bądź pieczywem i surówka.

 

Właściwości: 

Łagodzi bóle stawów oraz kurcze kończyn

Zapewnia zdrowy stan paznokci oraz uzębienia

Działa uspokajająco

Poprawia nastrój, pamięć i koncentracje

Chroni przed nowotworami, szczególnie okrężnicy i sutka

Obniża poziom cholesterolu

Zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca i wylewu krwi do mózgu

 

 


 
START |  O NAS |  GABINETY ODCHUDZANIA |  WCZASY ODCHUDZAJĄCE |  CENTRA REKREACJI  |  AKTUALNOŚCI |  KONTAKT 
strony www, strona, internetowa, internetowe, serwer, serwery, hosting, projekty stron, bazy danych, portfolio kraków, portal, portale, wortal, wortale, pozycjonowanie, wypozycjonowanie, projektowanie stron www.